Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2013 07:52 - МЕЛОДИЯТА
Автор: hadjito Категория: Изкуство   
Прочетен: 1013 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
МЕЛОДИЯТА

     Росно, свежо пролетно утро гази босо в гънките на планината. Огласяно от хора на ранобудните птички, то сякаш носи слънцето в големите си топли длани в дар на земята. В далечината, последните преспи сняг по билото на Балкана са накацали като ято бели гълъби. И е леко на душата, изпълнена с мечтание. Мечтание, в което красотата властва и доброто кълни от всяка клетка на природата.
      Изведнъж една игрива мелодия подскочи пъргаво от прикътаната сред старите горски дървета ливада. Поде я стреснатото ехо, затропа то кръшната си ръченица по огрените от утринното слънце обли гърбове на насрещните хребети. Отвориха очи цветята да видят чудото което буди тишината. Някой свиреше на кавал, изливаше потока на душата си в омайните звуци на мелодията. И уж весела мелодия звучеше, а някаква дълбока болка се долавяше в игривите напеви. Кой така умело съчетаваше и вплиташе тъгата си в игривата свирня се питаха дърветата и храстите приклекнали до тях на припек? Чия душа в омарата на утрото търсеше успокоение за скритата си болка? Една тъга сред блясъка на утрото. Тъга по роден дом, по бащин край ли е това? По загуба на близък и приятел, по загуба на младост или по отлетяла от сърцето му любов? За отлетялата не се скърби така дълбоко, а само по несподелената.
      Една мелодия се разпилява по ливадата, като буйно разпусната коса по раменете на девойка. Една мелодия разкъсала нишките на тишината, която иска да сплете отново изтърваните звуци от кавала в гъста и дебела плитка. Една мелодия залутана в зеленината, в усмивката на пролетта, която търси своя адресант. Една мелодия, която сбира пепелта от паднали звезди в изминалата майска нощ; едно мечтание и зов, отправен към природата, към планината, към цялата земя и към вселената. Това е тя, погалила цветята, целунала листенцата, подгонила в тревата пеперудите и вятъра събудила, повдигнала го от усоето за ново пътешествие. Това е тя, на моето сърце мелодията нежна, на моята душа копнежът, по твоята омайна красота, по ясния ти взор и очарователната ти усмивка. Това е моят зов за близост, пътека слънчева към нови хоризонти, послание към новия ти ден в съня на вечността, където с радост да се срещнем. Мелодията нежна, с която те целувам и търся път към твоето сърце.



image



Тагове:   Мелодията,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. skarif - Прекрасно!
18.05.2013 12:20
Великолепна импресия! Чудесен стил и усет за пейзажа! Пожелавам ти мелодията да намери пътя към сърцето на любимата!
цитирай
2. hadjito - Благодаря за топлите думи и хуба...
18.05.2013 16:08
Благодаря за топлите думи и хубавото пожелание!
цитирай
3. vedrina - !!!
19.05.2013 06:49
Мелодията на сърето - вълшебна, завладяваща мелодия..., "кавал свири на поляна, на поляна край горица", - пъстрота и нежност..., умиление, което кара читателя да полети в облаците, над поляните и хребетите...!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hadjito
Категория: Други
Прочетен: 7197288
Постинги: 8464
Коментари: 1794
Гласове: 4329
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930