Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2021 21:13 - Синьо лято
Автор: krispetotv Категория: Туризъм   
Прочетен: 403 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 20.06.2021 15:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Едно от най-красивите Средиземноморска градчета на Белия бряг.Калпе е идеалната дестинация за да съчетаете в едно почивка,приключения и популярна испанска кухня. 

Изключителни пейзажи ,с преобладаващото присъствие на Пеньон де Ифач,издигнат внушителен в морето.Градчето е на крачка от планината и от плажа.Само на час от Валенсия и Аликанте.

Нашата страст са пътешествията, но винаги когато се прибираме и от далеч ни посрещнете Скалата ,тялото и ума се отпускат и  си казваш " у дома".

По време на пандемията, а повярвайте ни в Испания ограниченията бяха много строги,нашите планове за пътувания почнаха да се променят.Далечните дестинации останаха сякаш на заден план,но тъй като шило в торба не стои ,започнахме да водим записки ,идеи и видеа за Коста Бланка.Оказа се по форумите ,че Испания не е много позната за популярен туризъм.Надяваме  се нашето мнение да промени идеите ви за Испания и нейните брегове….

Невероятна страна,гостоприемство ,гастрономия и уникален климат.

От години живеем в това невероятно красиво градче на Средиземноморието  и днес искаме да ви го представим. 

Калпе е старо рибарско градче,което с туристическия поток се променя.Но въпреки това запазва части от миналото си ,така че всеки посетил градчето остава влюбен в него.

Плажовете са разпределени по цялата дължина на бреговата линия,тук се стига лесно пеша(от край до край е час ходене) до която и да е точка.

Тук скуката е забранена.

Спортни ,култултурни и гастрономически мероприятия изпълват годишния календара .Поради големите маси чуждестранни граждани, живеещи целогодишно,тук са се сформирали и клубове по държави,които определено внасят колорит в ежедневието на Калпе.Дори и през зимата или такава ,каквото се познава в Европа,тук кипи живот.Екипи от известни колоездачни отбори се подготвят за сезона,клубове за триатлон,трайл бегачи, скални катерерачи,сърфисти,гмуркане  или просто любители на спорта,които знаят къде има хубаво време и добра база.

Не е задължно да си фен на спорта разбира се,за да си прекараш добре.

Ако започнем една разходка из Стария град, най-високата част на Калпе,можем  се изгубим из малките улички ,изпълнени с цветя,масички на малки ресторанти,музеи,площадчета,красиви орнаменти по вратите или просто да поседнем на стъпалата на една от най-колоритните улици,тази с испанския флаг,и да наблюдаваме как хората минават.

Определено в тази част се оживява в късните следобеди .И освен кокетни ресторанти ,които грижливо са приготвили масите си от край до край на улицата, ви обещаваме и много настроение.

Плажовете винаги са център за срещи,ако не на млади хора,то на семейства с деца,възрастни хора.Почти всички ако не де къпят или събират слънце на плажа,поне минават по алеята ,за да си съберат синьо настроение.Хубавото на плажовете е ,че са плитки и водата е топла до късна есен.

Както повечето населени места по крайбрежието и в Калпе се забелязват следи от различни времена и култури. Едно от любимите места на повечето туристи са Los baсos de la Reina, Баните на Кралицата.В римски времена са били използвани за запазване на прясна уловените риба,а в по време на Арабските нашествия, разказват че са били бани на Кралицата.

В продължение на морската алея се стига до Пристанището .Към 16.00 часа можете да посрещнете рибарските кораби и да присъствате на борсата за разпродажба на улова.

От тази част тръгват и много кораби,които предлагат екскурзии до други близки градчета.Интересно предложение ,особено ако сте с деца.

На пристанището са разположени и огромни ресторанти ,с красиво организирани витрини с морски дарове.Със сигурност ако минете дори само за надзорните, ще ви поканят с чаша Сангрия и не се изненадвайте, просто вдигнете тост и знайте, че винаги сте добре дошли ,дори и за не останете за обяд. 

Това и мястото ,където е разположен Кралски Морски Клуб.Определено нивото на членовете му е високо,а за града остава популярността му ,особено по време на национални и международни състезания.

Над модерното яхтено пристанище се извисява Скалата.И ако ви се струва тежък преход ,то може да се удивлявате на цялата тази красота като се разходите по алеята "Принца на Астуриас".

Калпе е лесно обходимо,от край до край са около час пеша.Освен ,че се пести в бензин,това е и добър начин да се запознаете с места като соленото езеро с фламингота,блоковете но Рикардо Бофил,архитектурно наследство или пък да се качите до Mirador de Toix,откъдето се разкрива хоризонта на Калпе от един по различен ъгъл.

Защо пък не,Синьо лято в Калпе…..
#krispetotv













Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krispetotv
Категория: Туризъм
Прочетен: 31814
Постинги: 20
Коментари: 7
Гласове: 46
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол