2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. deathmetalverses
12. getmans1
13. samvoin
14. mamkamu
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Прочетен: 1962 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 13.04.2021 07:12
Със своите две звезди на Мишлен в този ресторант създават не просто неща за хранене, а кулинарна философия.
Под взискателния поглед на шеф Amaury Bouhours, тук може да преосмислите висшата кухня, наслаждавайки се на невероятни технически умения в кулинарното изкуство и изключителни съставки, верни на автентичните вкусове.
Хармонична симфония на лукса и великолепието на Grand Siиcle и съвременни модни линии.
Вдъхновена от Salon de la Paix в Шато дьо Версай и преосмислена от Филип Старк, това е зала с величествена, класическа елегантност, съчетана със съвременна наслада и хумор.
Главният готвач
Alain Ducasse
Главният готвач Ален Дюкас е създавал и съхранявал над 30 години уникални познания в изкуството да се храниш и да живееш. Той е начело на 26 ресторанта по целия свят, 3 луксозни селски хана и хотелска асоциация. Визията му за професията поставя страстта и предаването на знания в челните редици на проектите му. Ален Дюкас непрекъснато се стреми да сподели своето огромно културно съзнание и любопитство с останалия свят.
Chef adjoint
Amaury Bouhours
С пристигането на 30-годишния готвач зад печката Meurice потвърждава желанието си да да използва поне 95% френски продукти в готвенето си.
По този начин подкрепя малките производители в Ил дьо Франс и Франция.
Имайте предвид, че новото меню сега се състои само от две менюта : Меню за събиране и Меню за откриване. И двете са съставени от оригинални ястия като: стриди на принцеса от Kermancy, едва приготвена морска платика Noirmoutier, цвекло, пушено кисело мляко, хрупкав син омар, копър, дюля или печен Culoiseau Poularde, морков, цветен прашец, шизо.
Amaury Bouhours
Готвач на кухни Amaury Bouhours е изгряващата звезда ресторант Alain Ducasse. Започвайки кариерата си в Le Louis XV в Монако, след това той работи в ресторанти на Alain Ducasse около Париж, включително Alain Ducasse au Plaza Athйnйe, преди да се присъедини към Le Meurice като готвач на кухнята при Jocelyn Herland. Описвайки своят помощник, Ален Дюкас казва, че Амори е бил нормален и естествен избор за ролята, „въплъщавайки младежки възглед и свеж подход към„ основната кухня “, със страст към автентичните вкусове и съвършенството на съвременната френска гастрономия“.
Заслужаваше си чакането
Десертът е гранд финалът на вечеря в ресторант Le Meurice Alain Ducasse и определено си струва чакането. Неземно удоволствие за вечерящите, отличеният с награди сладкар Седрик Гролет нарушава всички правила с иновативни десерти с покритие, центрирани около трите му основни принципа: един вкус в множество текстури, един елемент на изненада и разбира се зашеметяваща презентация. Резултатите са изключителни.
Седрик Гролет
Седрик е роден във Фирмини, малко френско селце в района на Рона-Алпи в Лоара. На 32-годишна възраст става главен патиер в Le Meurice и наскоро е обявен за „Най-добрият сладкар в света“ на церемонията по 50-те най-добри ресторанта в света 2018.
МЕНЮ ЗА КОЛЕКЦИЯ
Стрида Princesse de Kermancy
Зеленчуци от нашите фермери
дамсън дива скала
Леко сварени
платика с позлатена глава от Noirmoutier
цвекло пушено кисело мляко
Хрупкав син омар
копър дюля
Лаврак на скара от брега на Опале
швейцарска манголд, лук, магдаоз и копър
Печено пиле от Culoiseau
морков, цветен прашец и шисо
Избор на фабрика за сирене на Anthony’s
Цитруси от къщата на Bachиs
Campari гранит
Amaury Bouhours, Cйdric Grolet и техните екипи
Цена : 320 евро
ДЕКУВЕРТЕ МЕНЮ
Стрида Princesse de Kermancy
Леко сварени
Платика с позлатена глава от Noirmoutier
с цвекло и пушено кисело мляко
Хрупкав син омар
с копър и дюля
Печено пиле от Culoiseau
с моркови, цветен прашец и шисо
Избор на сирена от фабрика за сирене на Anthony’s
Шоколад от нашето производство с черен лимон
Цена : 250 евро
В сърцето на ресторант le Meurice Alain Ducasse, съществува Chef"s Table. Това е привилегирована зона, посрещаща до 8 гости, за да открият отблизо кухнята на готвача Amaury Bouhours.
Бъдете сигурни, че е незабравимо преживяване!
РЕСТОРАНТИ - указател със заведения за х...
Ресторантите и София
Израел уби 33 000 палестинци, иска още к...
На час по лъжичка, за да няма пресищане....