Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2020 09:59 - Как да спра...? Новото начало
Автор: danyv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1847 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 16.06.2020 11:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

„Човек се проваля не в тъгата, а в новото начало!“

 

Как да спра... да пия,

          ... да се дрогирам,

          ... ?

Как да започна отначало?

Емоциите ме заливат и потъвам. Не мога да спра да мисля и залитам, дали към алкохол, към наркотици, към лекарства или към друго и възраст няма. Дали е Сузанита на 17, или е жена на 50...или 70 възраст няма. За тях новото начало е най-трудното нещо. Може би детето на 17 все още има шанс да се оправи и започне отначало, но за хората без семейство и подкрепа щанса е минимален. Семейства имат, но по-някакъв начин докато са потъвали в бездната на собствениците си емоции са останали без тях и подкрепата им. Отблъснали са ги и тях вече ги няма.

Смятам, че най-близките трябва да умеят да прощават и да разберат, че това състояние е непреодолимо, докато човек е сам. Да, има и волеви хора, така е, но ако вашия близък има проблем с емоциите не го отблъсквайте, а се опитайте да му помогнете, въпреки обидите, въпреки негатива от емоции изсипван срещу вас. Разберете, че тези емоционално незрели хора просто имат нужда да не бъдат изоставяни, а да им се помогне. Може би и аз все още помагам на тези жени (на 30, на 50, на70), може би мога да им бъда полезна, кой знае. Времето ще покаже моето търпение и добри намерени доколко ще издържат.

Смятам, че в емоционалната нестабилност може да попадне всеки, а към каква зависимост ще залитне е все едно. Всички зависимости са страшни. А „после“ и „новото начало“ стават милион пъти по-трудни и невъзможни.

Новото начало за тези хора е като Луната, нещо мечтано и недостижимо. Това е блян граничещ с фантазия.

Огледайте се емоционално незрели хора има навсякъде около нас. Тези хора искат да почнат отначало,искат да бъдат нормални, но въпросите: Как??? са без отговор. Клишетата не им помагат, макар в дъното на същността си да са истина. Смисъла е дъбок и неразбираем за тях.

Как? – стъпка първа е потърсете помощ от хората около вас, приятели, роднини, познати, познати на познати. Все ще има някой, който ще ви разбере и ще знае през какво преминавате. Понякога „химията“ (под химия разбирайте лекарства) помага, но не е задължително за преминавате от една химия ( алкохол, дрога, хапчета) към друга.

Как? – започнете да се програмирате сами, упорито и търпеливо към:

  • Аз мога да ...
  • Аз ще се преборя с ...
  • Аз съм по-...
  • ...

Техники има, за тези които имат желание.

Но преди всичко отговора на въпроса Как? е: „чрез желанието ми да се променя и да почна отначало!!!

Няма по-голям мотиватор от собственото ви желание!

Намерете собствения си мотив „на желая“ и нека той ви води. Намерете човек, който да ви подкрепя и търпи. С негова помощ опитвайте и опитвайте и опитвайте. Не се отказвайте, колкото и трудно и безнадеждно да е. Тайната на успеха е да не се отказвате, да продължавате с опитите докато не успеете без да поставяте граници.

Разбирайки, че сте свръх емоционален, трябва да се приемете и да се научите да живеете с тази своя чувствителност и склонност към емоционален драматизъм/еуфория. Не е лесно и ако някой го твърди значи лъже.

Изучете се, изучете начина си на приемане на ситуациите, на начина на приемане на нещата, на действията си. Научете се да контролирате и/или избягвате ситуации, които ще провокират тези емоционални кризи и ще ви вкарат в емоционален дисбаланс. Дори да влезете в такова състояние, познавайки го, познавайки себе си ще знаете вашия начин за спряване и ще го използвате за бързото преодоляване. А вашият начин за преодоляване си е само и единствено ваш и на ничий друг. Намерите ли го, вече сте се справили и победили.

 
Успех мили емоционални хора! Нека новото начало не е блян и фантазия, а ваша реалност.

Дани Войнова
http://www.dannyvoynova.eu/

http://www.dannyvoynova.eu/index.php/2020-03-08-12-11-43/16-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0




Гласувай:
4



1. ka4ak - Здравейте,не претендирам за ПАНАЦЕЯ,но стотиците ми Внуци и Внучки ми дават увереност,че има зрънце Светлинка...
15.06.2020 14:43
13.02.2009 22:19 - ИМАЙ ЦЕЛ!
Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 14358 Коментари: 31 Гласове: 7



Това казвам на комунарите,които свободни започват на ново живота си!

ИМАЙ ЦЕЛ,КОЛКОТО И ФАНТАСТИЧНА ДА Е ТЯ!

ВЯРВАЙ,ЧЕ МОЖЕШ ДА Я ПОСТИГНЕШ!

ТРУДНОСТИТЕ И ПРЕЧКИТЕ,САМО ТИ ПОКАЗВАТ,ЧЕ МОЖЕШ ДА ГИ ПРЕОДОЛЕЕШ!

ПРАВИ ВСИЧКО С ЛЮБОВ!

БЪДИ ЕГОИСТ,НЕ ПРЕДАВАЙ ЖИВОТА СИ!

ИСКАМ ДА СЕ ГОРДЕЯ С ТЕБ!

Минал съм през много премеждия и обрати преди да стана наясно със себе си,а когато вече се познавах,започнах да питам хората около себе си"-Каква е твоята цел?"С изненада открих,че на близо 1000 души,само един се опитваше да формулира някакъв отговор!Покрай моята дейност,имам много често контакти с медиите и познавам много журналисти.Много им хареса идеята да направят анкета"Каква е Вашата цел в живота"
/макар че от 150 само един,що годе отговори на въпроса ми/,още чакам да я видя тази анкета!Тогава разбрах,че хората не са наясно със себе си и това е един огромен проблем за страната и може би за това сме на това даредже!Не може да не знаеш какво искаш,а да възпитаваш децата си!Не може да казваш"-Уф,пак трябва да ходя на работа!"и да искаш да успееш!Просто това не е твоето място!Трябва да отиваш с желание и да ти е интересно и приятно!Ако не е така,без да искате предавате отрицателни емоции в къщи и нищо не върви!Тук е моментът да се замислите и да решите за себе си какво искате!Целта трябва да е такава,че вашия живот,да не е достатъчен,за да я реализирате,но да имате достатъчно време,за да поставите стабилни основи,стабилен фундамент,за да могат тези след Вас,да я довършат или продължът!Трябва да имате ВЯРА в себе си,за да сте пример,за тези след Вас!Неуспехите не трябва да Ви отчайват,трябва да сте оптимист и на сто неуспешни опита,на сто и първия ще успеете!НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА,ако силно го искате !
Този Ваш оптимизъм,ще действа благотворно на Вашите деца!Ще се чуствате все по уверен и непрекъснато ще зареждате себе си и околните с положителна енергия!Точно това ще Ви направи по силен и уверен,за да можете да правите всичко с любов!Много са ме критикували за егоиста,но ако не сте жив,какво ще направите,Вие сте нужен жив,за да извървите земния си път и да оставите уверени оптимисти с които да се гордеете от небето!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: danyv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 142307
Постинги: 78
Коментари: 60
Гласове: 208
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930