Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2020 11:16 - Лоши хора ли са илюминатите?
Автор: andorey Категория: История   
Прочетен: 2972 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     С това провокативно заглавие продължавам разсъжденията от по-предишната тема, посветена на неолиберализма. В нея накратко очертах стария пирамидален модел на управление на света, съществувал от хилядолетия и новия либерален модел, който на практика представлява една равна хоризонтална структура. 
     Названието илюминати, разумява се в случая, е сборна представи за хората, които управляват света, според конспиртивните теории, било то юдеюмасони, тамплиери, рептили и т.н.
     Вижда се че неолиберализма, с неговата свобода, във всяка една област и за всички и всичко, доведе света до едно състояние, което действително е на свобода и равноправие, но също и на анархия и хаос. Може да определим епохата на неолиберализма също и като епоха на края на авторитетите. Няма вече авторитети в нито една област. Свободата на мнения и на гледни точки, силно провокирана от интернет революцията (комуникационно-информационната революция), доведе до това, че вече няма добре познатите ни от историята на човечеството авторитети. Няма вече авторитети в религиозната област, няма вече авторитетни държавници, няма вече авторитетни учени, мислители, интелигенти и т.н. В епохата на неолиберализма всеки е авторитет, всеки има право на мнение и най-лошото в случая е, че всеки е прав и всяко мнение е правилно. Така постепенно настъпва хаосът и объркването.
     Битува една твърда представа, че хората, които управляват света, или да ги наречем световният елит, са непременно едни лоши, ама много лоши хора, които искат да управляват всеки и всичко, които искат да ни превърнат в съвременни роби, които искат да ни вградят чипове, за да могат по-лесно да ни контролират. То тези хора, това избрано малцинство, което контролира света, изобщо не са и хора, както напоследък научаваме, ами са едни рептили, едни изчадия, кои знае откъде дошли на нашата мирна и красива планета, с единствена цел да грабят, да сеят робство, подчинение и смърт.
     Сега ако някой твърдо вярва в това е трудно да го оборя, но все пак ще е едно добро начало ако си представим, че единствената цел на всички свръхуспели, свръхинтелигентни и свръхбогати хора не е единствено заробване, ограбване и контролиране на човечеството. Ако може така да променим нашата представа за световния елит, ще е едно добро начало.
     Дори да си представим, че има едно много малко и много зло малцинство, което стои зад всички публичните личности, било то президенти, банкери, визионери и т.н. които ние познаваме, а тези хора ние не познаваме, пак е трудно да повярваме че единствената цел на това малцинство, пък било то и извънземно, е пълното подчинение и унищожение на човечеството. Като оставим настрана другите въпроси се питаме най-вече, може ли някой с примитивно мислене изобщо да контролира нещо? Но да се върнем на темата.
     Ако има световен елит, а той съществува в една или друга форма, и ако този елит задава, съзнателно или несъзнателно моделът на съществуване на света, този елит, добре вижда и разбира предимствата и недостатъците на настоящия неолиберален модел. Коронавирус кризата беше крачка назад към старият, както го нарекохме пирамидален модел, на управление на света. Затварянето на границите, увеличаване ролята и авторитета на отделната държава в собствените и граници, националните оперативни щабове и изобщо всички ограничителни мерки, които не се харесаха много на хората, но определено бяха отстъпление от неолибералния модел и стъпка към връщане на авторитаризма, но и на авторитетите. Така че ако приемем че корона вирус кризата е била дирижирана, следва да си зададем въпроса, поставен в заглавието - Лоши хора ли са илюминатите - диригенти? Не са ли всъщност това едни хора, които просто се мъчат да намерят правилният модел на устройство и управление на света?
     А такъв готов модел просто няма, няма и да има. 



Гласувай:
5



1. dobrodan - Здравей, Андрей :), развълнуван си малко, всичко е къде по-просто.
13.06.2020 11:33
Тези, които управляват наистина света, са като деца в пясъчник. Просто се забавляват с това, което правят. Замъци, дупки, разхвърляне, ядене, ако щеш, на пясъка :).
Имат една обобщена цел: да се забавляват колкото се може по-дълго. И по-добре. И с всичко, което се сетиш, дори и с неща, които няма да ти минат през ума.
Проблемът е, че отвреме-навреме се замерят с пясък помежду си. Майките им ги изкъпват, нахранват ги и пак ги пускат в пясъчника.
За тях всичко е игра и доказване на себе си над другите наоколо.
А пясък - колкото си искаш, цяла планета :).
Като се замърси пясъка с микроби, го пресяват или премиват. Кой го е еня за микробите :)?
цитирай
2. morskipesni - Харесва ми представянето на темата.
13.06.2020 11:57
Илюминати не са много по-умни от останалите, просто запазват завидно мълчание и са в конспиративна задруга- ако щете, "престъпна група". Повечето от "тайните" им са отдавна известни. Това е МАРКЕТИНГОВА организация, машина за промиване на масвото съзнание. Откажете рекламите и телевизията и ще видите, че НЕ МОГАТ да ви влияят повече.
цитирай
3. andorey - Здравейте, Добродан, Морски пе...
13.06.2020 13:51
Здравейте, Добродан, Морски песни,
добре е че всеки има някакво мнение по въпроса за световния ред и световната конспирация. С мнението на Добродан мога да се съглася, че играта е също някакъв мотив, но в много малка степен. С Морски песни за маркетинга и промиването на масовото съзнание съм съгласен.
цитирай
4. barin - Здравей, Андрей. Не им познавам ...
15.06.2020 06:05
Здравей, Андрей. Не им познавам учението и целите детайлно, но илюминатите имат лоша слава. Обикновено името им и организацията се свързват с жестоки убийства. Дали не им се придава тайнственост, защото все се говори за тайни и различни нива на йерархия. По-горе в йерархията знаели повече.
Поздрави!
цитирай
5. andorey - Здравей Барин, тук не става дума ...
15.06.2020 17:47
Здравей Барин, тук не става дума конкретно за илюминати, а за тайните или не толкова тайни общества, които управляват света. Аз се опитвам да разбия еднополюсното отношение към тези общества. Не може всички такива да са непременно лоши, както по презюмция се приема.
цитирай
6. mitkobs - Логиката ти издиша
29.06.2020 15:18
Какво всъщност интересува най-много тези илюминати, които са заграбили ресурсите и властта в света. Интересува ги да запазят колкото се може по-дълго заграбеното и да запазят положението си и позицията си на върха на пирамидата на властта и контрола.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: andorey
Категория: История
Прочетен: 2149314
Постинги: 354
Коментари: 2326
Гласове: 5599
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031