Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2018 18:26 - Коленди пазари - част II
Автор: travellady Категория: Туризъм   
Прочетен: 2012 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           Здравейте, блогъри! Днес на вашето внимание ще преставя малка част любимите ми коледни пазари,а те се на мират в Моншау, Германия, Фалкенсбург, Холандия и Маастрихт, Холандия. Те не се срещат в класациите за най-популярни или най-красиви коледни пазари, но според мен носят една прекраса коледна атмосфера и радват малки и големи. Тези пазари са подходящи абсолютно всеи ,който обича коледните празници.
             
                     Моншау, Германия  - Аз бих го описала като малък приказен град сгушен в сърцето на Националният парк Айфел в непосредствена близост до белгийската граница. Преди и повреме на коледните празници е особено красив. Сякаш времето е спряло и се чувстваш ,като герой  от някоя коледна приказка.
                 Много щандове с обичайните пазарни атракции на Коледа предлагат удоволствие за тялото и душата. Това, което отличава Моншау от другите пазари на Коледа, вероятно е фактът, че не само коледните щандове ви канят да се забавлявате и да пазарувате. Местните магазини, ресторанти, галерии, антикварни магазини и т.н. напълно се вписват в офертата си в предколедно настроение. В Моншау има дори коледна къща: през месеците март-декември можете да си купите коледна украса на 3-те етажа на тази типична сграда.
           Най-добре е да планирате посещението в Моншау, за да можете да останете довечера. Навлизайки здрача съвпадение коледни светлини и коледни песни, които се изпълняват на живо...ахх ....а като вкючим към всичко това коледните хорове и греяното вино...мммм.
    
    !!!   Не пропускайте коледният пазар в Моншау. Там можете да усетите коледният дух на 100 процента.
                  Работно време: от 23.11 до 23.12 от  11:00 до 21:00 часа
                

                Фалкенсбуг, Холандия
- Най-големият, най-старият и най-посещаваният подземен коледен пазар в Европа.  Да ,да, добре прочетохте "подземен"  и се слави ,като селцето на дядо Коледа.

Този коледен пазар се провежда тази година за 33-и път и се намира в подножието на известния Cauberg. Ще бъдете впечатлени от необичайната обстановка и красивата декорация, която хармонизира с предлаганите коледни и подаръчни стоки. Пространството и дългите коридори, които характеризират тази енорийска пещера, канят всички посетители на едночасов престой в тази коледна пещера с атмосферната си музика. Освен всичко това има и вход за деца под 5 год. е безплатно ,а за по-големите струва 5 евро, а за още по-големите(възрастни) е 7.
       Това не е всичко  ако нямате желание да плащате за вход към подземен коледен пазар - Спокойно. Фалкенсбърг предлага и "нормален" коледен пазар, който е обсолютно без никакъв вход. Той предлага обичайните дървени къщички, но типично по холдански можете да срещнете по щандовето холандско сирене и пушена риба. Има и разбира се греяно вино ,сладкиши, ядки и много други.
       А за най-малките малчугани се организира коледен парад на тема " Приказни герой". В продължение на около 30 мин. през града преминават платформи , които са приказно окрасени и на последната разбира се , пристига дядо коледа, заобиколен от неговите помощници. Уникално преживяване на малките.
    На коледният парад можете да се насладите два пъти седмично : В Сряда - 12 и 19 Декември от  19:00 часа и Събота -1,8,15,22 и 29 Декември от  19:30 часа.
          
           Работно време на Коледният пазар : от16.11 до 23.12 от 10:00 до 21:00
           На 23.12  от 10:00 до 18:00 часа
         
     Маастрихт,Холандия - За любителите на малко "по-модерната" коледа
Маастрихт е една добра опция. Безброй светлини ,окрасени дървета, мостове ,къщи, улици, градът е потопен в коледия дух. По време на Коледния пазар площад Vrijthof е централно място. В допълнение към много коледни сергии ще откриете  и уютна ледена пързалка. Насладете се на красивата коледна атмосфера и правете няколко обиколки на лед. И ако все пак искате да правите коледни пазаруване след кънки, тогава можете да посетите атмосферните улици в квартал Jeker. Ако искате да видите градът от високо просто се качете на виенското колело, на запазате този момент за вечерта. Така ще можете да се насладите напълно на красотата на коледните светлини. Оствавете се на магията да ви плени!
        
           Работно време от : 01.12 до 01.01 от 10:00 до 22:00
 
 Това е за сега от мен Чао0о и до нови срещи :)
 

Снимки ще намерите във фейсбук страницата на travellady :               https://www.facebook.com/travelladybg



Гласувай:
3



1. germantiger - ...
02.12.2018 19:18
Коледните "пазари" са едно от малкото НЕмигрантски неща, които останаха в тези държави.

Коедния дух не може да бъде усетен както си споменала 100% от никой ост-ойропейски или аусевропейски мигрант!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: travellady
Категория: Туризъм
Прочетен: 27733
Постинги: 18
Коментари: 16
Гласове: 75
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031