Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2020 03:43 - Операция Коронавирус
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 703 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.06.2020 03:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това е само началото на края

Анализ на заем от "Строго Секретно"

Краят на света, какъвто го познавахме, поне през последните 70 години, най-накрая дойде.

Пиша "най-накрая", защото съм от малцината анализатори в света, които от 40 години предупреждаваха, че този край ще настъпи, тъй като това безумие повече не може да продължава.

Краят все пак "най-накрая" настъпи в съчетание на някакъв вирус с погребението на така нареченото глобализиране, въпреки че аз го прогнозирах като съчетание на краха на глобализирането с трета Световна война.

Оказа се, че "те" избраха, поне засега, различен вариант – вирусният, с който да направят последен опит да спасят своето глобализиране и своя свят. И буквално затвориха планетата с тази психо операция, всяваща паника и ужас.

Разбира се, има много парчета от тази мозайка, които обаче водят до един извод – и затварянето на планетата няма да ги спаси.

Техният Нов световен ред губи от Новия свят, който настъпва.

Прибягнаха към сценария на Глобалната контролна медицинска матрица с биотерористична операция за внедряване на вируса COVID-19 в различни райони на планетата, за да постигнат максимално драматичен ефект.

Опитват се да вкарат в този глобален мед-затвор цялото човечество. Пуснаха новата, още по-велика депресия.

Но кралят е мъртъв. Край. Този епизод свърва, започваме следващия.

Разбирам тяхната паника, още повече, че все още не сме забравили травмата от краха на строя, в който живеехме.

Но, все пак самите закони на природата, в това число и в икономиката, се оказаха по-силни от финансовите лъжи и измами на банкстерите.

И защото причините за краха са коренно различни. Те са фундаментални и системни. Заради това пиша, че ще изчезнат само когато изчезне самата система. А системата се нарича либерален капитализъм.

Крахът всъщност започна още от 1973 г., когато САЩ "избягаха" от златото, продължи през 1987 г., когато се спасиха само благодарение на глупостта на Горбачов и ограбването на световния социализъм, премина през 2001 г., когато си измислиха "войната срещу тероризма", и през 2008 г., когато борсата се срина в последно предупреждение, за да се стигне до началото на 2020 г. като заключителен етап на световната криза на глобализирането.

Защото такова нещо, в което 99 процента от човечеството живеят, за да обслужват и да бъдат ограбвани от 1 процент от "елита", който пък стигна до абсурда да си присвои правото да определя кой има право на живот и кой не, не може да съществува.

Изходът можеше да бъде само един – или да се унищожи системата, или тя да ни унищожи.

Битката продължава. "кой – кого" все още не е ясно.

Заради това прибягнаха към "пандемията". Има ли го този вирус или го няма - не е ясно. По-важното е, че се опитват да въведат извънредно или военно положение на цялата планета, за да се спасят от ужаса си.

Всъщност този ужас е постоянен елемент в съвременния пейзаж. Помня и "черния понеделник" от 1987 г., и лятото на 2008 г. Онова, което пишех тогава все съдържаше думата "ужас" и "ужасен край или безкраен ужас".

Познах. Нямам обаче никакво удовлетворение в констатацията "виждате ли, откога ви обяснявам, че това ще се случи, а вие се смеехте, но ето, че се случи". Защото беше повече от ясно, че този драматичен момент за целия свят не само ще настъпи, но че е и неизбежен.

От макроикономическа гледна точка всичко е ясно – колапсът на САЩ вече нищо не може да го спре.

От геополитическа гледна точка също – краят на еднополюсния свят дойде, пред нас е нов свят.

От историческа гледна точка ситуацията не е нова – това е поредна фаза на прехода към поредния исторически цикъл.

Това е голямата картина.

Разбира се, глобалната мафия осъзнава неизбежността от катастрофата и включи нов елемент – масирано изтребление на населението, като изкараха бойни вируси от своите лаборатории.

Звярът е най-опасен, когато е смъртно ранен.

Империята на транснационния глобален капитал трябва да бъде разрушена. Ако не направим това, ще издъхне целият свят. Ако не бъде променена ситуацията, цивилизацията на планетата ще изчезне за дълго време.

Рецепта за излизане от кризата засега няма по простата причина, че човечеството, затънало в хаоса на последните години, не можа да разбере какво се случи – краят на пазарния либерален капитализъм. А оттам и на света, какъвто го познаваме през последните 200 години.

Това е началото на краха на западната капиталистическа цивилизация.

Това е краят на Американския век, който вместо да продължи 100 години, продължи точно 1 година, т.е. до 11 септември 2001 г. След което се превърна в агония.

Това е началото на истинския постамерикански ХХІ век, който ще има коренно различни параметри.

Това е и началото на Първата глобална Велика депресия, краят на "новия световен ред" и началото на напълно нов, непознат свят, който ще се изгражда през целия текущ век. Или поне следващите 50-60 години.

Разстановката на силите в новия глобален сблъсък в общи линии е ясна. Заради тези причини елитът на Западния проект е в състояние, което, по аналогия с шахмата, е цугцванг, тоест всеки ход само влошава ситуацията.

Най-вероятно през 2020 г. елитите на съвременния западен свят ще бъдат изправени пред съда на историята. Това означава, че ни се падна да преживеем свой вариант и на ада от 1929-1945 г.

Ще започне съвършено различно устроена реалност, която няма да има нищо общо със сегашните понятия. Не става дума само за преход от еднополюсен към многополюсен свят, тъй като реално първият въобще не успя да се появи. Става дума за новия цивилизационен модел, или както се казва парадигмата на нещо ново, неизвестно и непроучено.

Светът е на прага на преход към нова техно-промишлена и социо-културна система. Основата й ще бъдат създаването на нови технологии, превишаващи ефективността на днешните решения стотици пъти, на открития на нови принципи във фундаменталните науки и пренасянето им в различни сфери на човешката дейност.

Но смъртта на стария строй и раждането на новия винаги е с войни и хаос.

Какво ще дойде след капитализма и с каква цена ще се роди новият свят? Отговорът никой не знае.

Това не е краят.

Даже не е "краят на началото". Това е само началото на края. Все пак, нещо оптимистично.

Автор: Красимир Иванджийски
 



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4823309
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16459
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031