Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2018 09:09 - подземни тунели в България
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2414 Коментари: 0 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


РОДОПИТЕ И ПЛОВДИВ
image
За българските тунели доц. Ангел Калинов твърди, че това са система от тунели, обединени във величествен таен подземен тунел, който пресича цяла България.
Подземен тунел с несметни богатства прекосява цяла България, казва доцентът.
.„Правен е от траките, седем метра е широк, с кон да вървиш. Близо до Асенова крепост край Асеновград има един параклис – „Св. Димитър”, оттам може да се влезе в него. Той започва от подножието на Родопите, минава под Балкана и край крепостта в Арчар, под Дунава и чак до Румънско” - казва доц. Калинов.
"Целите Родопи са прорязани от тези мистериозни тунели. Край скалния феномен Белинташ има много подземния коридори. Там пък са големите съкровища на траките. Те са скрити в пещери край Равен камък и Момин камък.
Съществува легенда, според която Александър Македонски е подарил на светилището на Белинташ златна колесница.”
Радиестезистът разполага със стара карта на подземията на Белинташ. В нея били посочени три олтара. Имало шест входа към залата, само два от тях са действащи, на останалите трябвало да се копае. Един от тунелите излизал в пещерите на резервата „Червената стена” над Бачково.
„Съществува описание за една от пещерите там: „Ще влезнеш в 61-ия тунел, има бронзова врата. След нея еди-колко си стъпала... Този тунел е свързан директно с Бачковския манастир. В древността на мястото на манастира също е имало тракийско светилище”.
Край билния път, недалеч от Белинташ, доц Калинов е разкрил и тайниците на Вълчан войвода. Обяснява, че пещерите са били използвани като скривалища и от други хайдути. Все още никой не е влизал в пещерите и не се знае какво има скрито в тях. Причината е, че в проходите дебнели всякакви смъртоносни капани.
Пловдив безспорно е не само един от най-древните градове, но и един от градовете, които крият най-много тайни, убеден е доц. Калинов. Пловдивските тепета също са свързани с големия тунел, който стигал и до село Марково, разкрива доцентът: „Над селото е имало друг дворец на Александър Македонски. Твърди се, че там е била скрита плячката от персийските му походи. Има гръцки и други описания за това. Смята се, че там е погребан и чичо му”.
Преди хиляди години на мястото на днешен Пловдив е съществувало селище на две нива - надземен и подземен. Надземният град отдавна е разрушен, но е останал подземният, под тепетата, намиращ се дълбоко под земята, в който се съхраняват непознати засега на науката енергийни източници и съоръжения, както и безценни описания за историята на Земята, подземните градове и космоса.
Откъде се знае за тунелите и защитните съоръжения? Радиестезистите могат веднага да ги засекат с махалото, обяснява доц. Калинов. Тунелът, включително този под Бунарджика, е известен от гръцки писания. А на Бунарджика се вижда куполът, главният вход е от друга скала, смята ученият.
В своята книга “Тайните подземия на България” писателят и бивш полицай от отдел “Тежки престъпление” Милан Миланов разкрива, че тепетата са свързани помежду си с подземни тунели. Под целия Пловдив има мрежа от тунели, в които има изградени съкровищници на няколко нива, където се съхраняват уреди и предмети на древни народи, като в най-горните им нива са съхранени и съкровища от първите траки, заселили се тук.
В тунела се влиза от Асеновата крепост, която е близо до Асеновград. Затова и самата крепост е заобиколена от храсталаци и като цяло е сравнително труднодостъпна. Забележителността нарочно се държи извън комерсиалното и масовото, за да не бъдат разкрити тайните й от всеки втори човек. Само тези, които наистина се интересуват и познават тайната на земята, имат право на достъп в тунел.
Подземията се пазят ревностно от група хора, пръснати из цяла България, които крият в тайна скривалищата и от време на време пускат подвеждащи информации за истинските входове. Те са общо шест, но от тях вече действат само два.
Един от тунелите е излизал в пещерите на резервата „Червената стена” над Бачково, разкрива в свое интервю доц. Ангел Калинов, оглавявал дълги години катедрата по генетика към ВСИ – Пловдив. Тунелите свързват манастири с тракийски светилища и съкровищници. Легендите разказват, че по тях е минал дори кораб с извънземни преди хиляди години.
Корабът пристигнал в днешна България и от Черно море, по специален подземен канал, достига до Родопите, където акостира. Нищо от “товара” му не е било използвано. “Товарът” му е съхранен в специални камери на кораба. Дали това е истина никой, естествено, не може да потвърди, но че подземията са използвани за бягство и скривалища може да се докаже от множеството артефакти, които “бълва” земята на Пловдив и около него. Градът се е използвал от много царе заради доброто си стратегическо място, разположено добре скрито между седем тепета, колкото са били навремето. Но не само това. Пловдив е неразривно свързан с Родопите – планина, която крие много енергия и тайни в себе си.
Доц. Ангел Калинов пък е открил под Младежкия хълм седем прохода, водещи към гробницата на тракийски цар. Според него те отговорят на седемте чакри от човешкото тяло. „В съседство на хълма е имало древно селище. Хората от него по подземен хотел са влизали в светилището, за да правят жертвоприношения. През тепето преминава и минерална вода, която идва от Родопите и влиза директно в царския дворец на Бунарджика. Той е бил строен от траките и след това модернизиран от Филип. Александър е живял като малък тук, а Аристотел е идвал да го обучава. В двореца на Бунарджика е имало големи бани. Същата вода излиза край село Войводино, а от там продължава до Хисаря”.
Стари пловдивчани помнят, че на Бунарджика е имало минерален извор, който е пресъхнал по време на земетресението през 1928 г.
Доц. Калинов установил, че дворецът се намирал на 40 м от някогашния ресторант „Големия Бунарджик”: „Ако се копае, ще се открие главният му вход, който е край тенис кортовете.
Радиестезистът е убеден, че невероятни тайни крие и Трихълмието. „Златна колесница като тази на Александър Македонски има скрита и под Стария град. От там също минава Големият тунел и под тепето излиза на античния стадион.
Ако отидете зад Иконната галерия в Стария град, ще видите един от входовете на тунела. Това е само едно от разклоненията. В други са скрити несметни съкровища. Явно обаче има много капани. Има сведения за една френска експедиция, която още около 1925 г. е влязла в тунела под Стария град и... изчезнала. Повече никой не е видял французите. Имало и големи ями, в които може да влезеш и никога да не излезеш. Най-вероятно нещо такова е станало с французите. Ние искахме да влезем, но не ни пускаха. Ключа го държеше един свещеник от църквата „Св. Св. Константин и Елена”. Мисля, че сега ще бъде по-лесно да се вземе решение. Нужна е обаче специална екипировка, за да се проникне в тунела, със сигурност има много пропадания”.
Някои български археолози в миналото са проявявали интерес към тунелите. За изследването им обаче са нужни огромни средства ­ екипировка, оборудване. Сега някои бизнесмени искали подземията под Пловдив да бъдат ползвани за туризъм, готови били да вложат нужните милиони. На първо време можел да се разчисти тунелът, свързващ двореца под Бунарджика с античния стадион. Това ще бъде уникална атракция, по-любопитна дори от подземията на Рим, убеден е доц. Калинов.
Как хората да повярват на тази история, която звучи като приключенски филм? Просто трябва да го видят, тогава ще повярват, казва доцентът. Интересът расте, това е доказателство, че ще бъдат открити и отворени за хората, убеден е доц. Калинов. Най-старият град на Европа, любим на Филип и Александър Македонски, наистина заслужава такава слава. Това поне е безспорно.
Доц. Калинов вярва, че цялата тази подземна мрежа от тунели ще бъде разкрита и ще стане достъпна за хората. Тогава Пловдив ще бъде залят от чуждестранни туристи, жадни да видят това ново чудо на света.
Родопа планина е възпята в много народни песни и предания. Всеки, който е живял сред природата й, разказва за необикновената сила на нейните тайнства, за самодивската красота на планините. Пловдив е “откърмен” с енергията и силата на Родопа. Тунелите под него го свързват с природата и дори в нашите модерни времена градът остава зареден с положителна енергия.
Тепетата отговарят на седемте чакри....!!!!
Според специалисти по медитация вълшебната цифра на тепетата “седем не е случайна. Те са били седем, защото отговарят на седемте чакри на човешкото тяло. Затова и тези хълмове са пропити с кръвта на множество принесени в жертва на боговете животни. Затова и тепетата имат двустранна сила – ако отидеш при тях с лоша мисъл, с натоварена с грехове душа – тяхната сила ще ти повлияе отрицателно. Но ако отидеш с чиста душа и мисли – те ще те заредят с мъдрост. Дори минерална вода е преминавала навремето през Бунарджика. Това е изворът, който стига и до известното балнолечебно градче Хисаря. Минералният извор на Бурнаджика в Пловдив е секнал през 1928 г. по време на голямо земетресение.
Старият град лекува болни
Всяко лято Пловдив се пълни с туристи. Те най-вече се концентрират в Стария град, но не малка част от тях идват и по друга причина. За лечебните качества на града и Родопите се говори много в Европа. Затова и много англичани са си купили къщи именно в околността. “Въздухът тук е различен, зареден е с нещо, което не съм усетил никъде по света. А съм пътувал много, живял съм дори една година в Тибет с надежда да открия себе си. Успях едва в Пловдив”, разказва Джордж от Бирмингам, който от две години живее в село Марково. Дори CNN препоръча Пловдив като туристическа дестинация. “Пловдив привлича като най-древния град в Европа, съхранил в себе си невероятно и богато културно наследство”, посочва световния канал.
Загадката на гигантите
Кости на четириметрови хора откриха иманяри под земята южно от Пловдив, съобщиха учени от БАН. Преди няколко хилядолетия на мястото на града имало селище на две нива – надземно и подземно. Надземната част отдавна е разрушена, но подземната е непокътната. Тя се намира дълбоко под тепетата и в нея са скрити непознати на науката и техниката съоръжения и манускрипти. Древните текстове описват историята на планетата ни,  далечните светове, техните обитатели и пр. Не е известно колко смелчаци са влизали в подземното селище. Но се говори, че съдбата наказва всеки, който дръзне да стъпи там.
Учени смятат, че селището под сегашния Пловдив било населявано от атланти – извънземни, дошли на Земята преди около 50 000 години. Атлантите били хуманоиди с руса коса и бяло лице, високи към 4 м и живеели поне 800 години. Според  една хипотеза те създали хомо сапиенс чрез генно инженерство. Целта на експеримента им: човеците да вършат по-тежката физическа работа. С течение на времето атлантите все по-често правели секс със земни жени. В резултат от това се появили по-високи и по-светлокожи земляни.
„Ако под земята край Пловдив са открити кости на 4-метрови хора, може би става дума за  установили се на планетата ни пришълци от Космоса, които наричаме атланти. Но категорично становище ще има след сериозно изследване на намерените кости”, коментира Людмил Банков, главен асистент в Института за космически изследвания и технологии, БАН.

копие от http://silnibg.blogspot.com/2014/02/blog-post_18.html



Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867927
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава