Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2012 08:09 - НОЩТА НА БЕДНЯКА
Автор: hadjito Категория: Изкуство   
Прочетен: 1469 Коментари: 3 Гласове:
0



НОЩТА НА БЕДНЯКА

     Всеки се разпростира според чергата си е казал народът. А на бедняка чергата е неизменно къса. Ако си завие краката, изстиват раменете. За тях ако се погрижи, краката ще останат извън нея. И затова сънят му е нездрав, и затова той често боледува. Не му остава нищо друго, освен да спи със свити крака, със свит стомах и с превит гръбнак, за да е завит. Е, вярно е, че съвсем е неудобно и че по този начин ще се появят какви ли не болежки, но такава му е орисията – пари за дълга и голяма черга неизменно няма.
      Беднякът полуспи наполовина гол – с едната половина е в дълга от вчера, а с другата е в утрето, в което ще направи новите си дългове. В средата е свитият стомах. Когато спи, беднякът диша леко, защото ако стомахът му е празен, поне гърдите му са пълни с въздух – все още въздухът поне пари не струва. Нозете му излизат извън късата завивка – показват се от сенките на тъмната дълбока гладна нощ на бедността, а твърдите им изкривени нокти и напуканите им пети са забити в розовия блян, в измамната надежда на идващото ново утро, в което ще закуси вероятно само с вятър…



image


Тагове:   нощта на беднЯка,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - KALTIN
24.05.2012 10:45
nai hubavoto na duhovnite pari e che nikoi ne moje da ti gi otkradne :) mojesh sam da gi darqvash pod formata na znanie ili da gi prashtash pod formata na energia no nikoi ne moje da ti otkradne :)
цитирай
2. hadjito - Ами може да ги изплагиатстват!
24.05.2012 11:25
Ами може да ги изплагиатстват!
цитирай
3. анонимен - KALTIN
26.05.2012 04:08
Според тенгрианската митология първите алпи слезли на Земята в Чулман Арал (“Сребърния Остров”), който се намирал в Северния Океан (Чулманско Море). Това било обиталището на първоначалната божествена раса (Арктида или Арктогея). Като отражение на тяхното съществуване на планетата, в тъмните, горещи и задушни земи на Юга (Гондванския материк) от животните възникнали низшите раси на убърите (“потомци на злите духове”).
В определен момент група ренегати се спуснали на Юг и, заселвайки се там, поставили началото на една девиантна цивилизация - тази на дивовете (тъмните алпи). Обитавайки една страна на материално изобилие, те постепенно изоставили простия суров живот на своите предшественици от Севера започнали да ценят най-вече външното благополучие и “удобството” - принципа на всеки упадък. За да устроят живота си по-“удобно”, те изобретили редица хитроумни приспособления (някои от които днес са преоткрити от изроденото човечество не без демонична инспирация), като в това число генетично модифицирали някои от заловените убъри в раса от високоинтелигентни слуги (“децата на Земята”). Постепенно те придобили красота от придаденото им божествено подобие и от кръстосването им с алпите (“синовете на Небето /Тангра/”) възникнали човеците, които за разлика от животинските си предци, надарени единствено с животинска душа (орек), били носители на божествен дух (сюр), под влиянието на който развили безсмъртна душа (кут). Така човечеството представлявало по същество една смесена раса, която първоначално била управлявана от елбирите (херои, “полубогове”) - потомци на последните алпи и смъртни жени. Те постепенно се придвижвали на Юг и заселвали земната суша, войвайки ожесточено със свирепите убъри. Впоследствие дивовете многократно се опитвали да унищожат човешкия род, но управляващите Земята светли алпи решили, че на новата раса следва да бъде даден шанс.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hadjito
Категория: Други
Прочетен: 7089236
Постинги: 8381
Коментари: 1784
Гласове: 4311
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031