Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2010 07:43 - ПЪТУВАНЕ КЪМ СЕБЕ СИ - къс разказ
Автор: hadjito Категория: Изкуство   
Прочетен: 983 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.07.2010 07:44


  ПЪТУВАНЕ КЪМ СЕБЕ СИ

     Няколко младежи шумно излязоха от спортната зала. Бяха се изморили по гимнастическите уреди и се насочиха да пийнат нещо освежително в близкото заведение. Влязоха с повишено настроение и самочувствие - бяха млади, силни и красиви. Какво повече им трябваше? Още при влизането вниманието им бе привлечено от невероятно красивата и хармонично развита фигура на седящия на бара мъж. Той гледаше малко вяло и уморено пред себе си. В присъствието му, младежите се свиха, загубиха самочувствието си на здравеняци. Завист пропълзя по младите им лица.
     -    Дали някога и нашите тела ще добият такъв Аполоновски вид? - рече едно от момчетата.
     -    Ако упорстваме над гимнастическите уреди, може и да се получи нещо подобно - отвърна друго от тях.
     Мъжът се размърда и силно развитите му мускули изпънаха до скъсване тениската в която беше облечен. Възхищение се изписа отново по лицата на спортистите. Друг от тях каза:
     -  Това само с труд не се постига. Трябва да го имаш по рождение.
     Силният мъж забеляза с какъв интерес момчетата следят всяко негово движение. Усмихна се, допи питието си и тръгна бавно към компанията им. Спря при тях, леко напрегна мускули и те очертаха отчетливо красивия си релеф. Попита ги:
     -    Искате ли да станете като мене?
     -    Да, но само можем да мечтаем за това - гласеше отговорът.
     -    А дали бихте желали още, ако ви разкажа колко много труд и лишения са нужни, за да добиете такива тела? Вие виждате само външната страна. Ако видите вътрешната може и да се уплашите. Дочух разговора ви. Вярно е това, че човек трябва да има малко и природна даденост, но главното е в непрекъснатото усилие, в леенето на пот, за да се превърнете в творци на собствените си тела. Трябват и знания. Тези от вас, които силно го желаят и са упорити, търпеливи, ще успеят.
     -    Като се сравняваме с Вас, работата е отчайваща - промърмори един от младежите.
     -    Напротив. Природна даденост имате всички - силни и здрави момчета сте. Остава да пожелаете и да запретнете ръкави. Даром нищо не идва в живота. Заслужава си да опитате, повярвайте ми. Това е едно невероятно приключение и пътуване към себе си. Един ден можете да се гордеете с постигнатото, ако се потрудите. Желая ви успех.
     Така им каза силният мъж и си тръгна. Вратата малко трудно пропусна навън снажната му мускулеста фигура.
 


Тагове:   разказ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadjito
Категория: Други
Прочетен: 7166472
Постинги: 8445
Коментари: 1793
Гласове: 4325
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930