Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2016 23:48 - КЕЛТСКИ ХОРОСКОП НА ДЪРВЕТАТА
Автор: magicktarot Категория: Други   
Прочетен: 2948 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


БРЕЗА - Постигащия

 

24 декември - 20 януари

 

Ако сте родени под енергията на Брезата, вероятно сте човек, задвижван от висши сили и много често успявате да мотивирате другите да възприемат лесно вашата отдаденост, хъс и амбиция. Вие винаги постигате повече от стандартното, търсейки по-добри и широки хоризонти и постоянно придобивайки по-високи стремежи. Друидите са свързвали дървото Бреза с времето на вашето раждане, което е време, обвито в тъмнина - от това следва, че вие винаги ще се стремите да достигнете светлината. Хората, родени под знака на Брезата (както и самото дърво) са търпеливи, сурови и издръжливи. Вие сте хладнокръвен човек и по природа сте създател на правилата, т.е. владетел, управник, който често взема управлението, когато ситуацията изисква поява на лидер, на водач. Когато човек успее да достигне до вашата мека страна - тогава се разкривате като носител на красотата в безплодните, зимни пространства, като човека, който умее да одухотвори всяка стая със своя чар, както и да очарова мнозинството със своя бърз ум. Според келтската астрология на дърветата, знакът на Брезата е съвместим със знаците на Лозата и Върбата.

 

 
image

Келтска символика на Брезата

 

Вслушайте се внимателно и ще чуете шепота на трансформацията и растежа, носещ се из брезовите горички в душата ви.

Брезата е силно адаптивен вид и е способна да оцелява в тежки условия. Доказателството за тази нейна висока приспособимост е видно от способността ѝ да населява бързо и лесно области, поразени от горски пожари или от човешка сеч. Светла и красива, Брезата е първопроходник, пионер, който смело се вкоренява и започва наново да съживява пейзаж, където никой преди нея не е посмял да напрови това нещо.

 

Брезата е една много мощна метафора за живота ни. Тя изисква от нас да отидем философски там, където никой друг не е отивал преди (доброволно или по друг начин). Брезата изисква да пускаме корени в нови почви и да осветяваме живота си с величието на нашето истинско присъствие. Брезата ни пее: "Излъчвай светлина, вземи в ръцете си, изрази своята творческа мощ, освети пътя, за да могат другите да го следват!"

 

 

Брезата е и много парадоксална - защото, бидейки един блестящ символ на обновлението, тя също е символ и на стабилността и прецизната структура. Друидите са считали Брезата за ПАЗИТЕЛ НА ВЕЧНАТА ТРАДИЦИЯ.

 

Символично келтско значение на Брезата

Бреза, латинско наименование: Betula

 

Растеж

Обновление

Стабилност

Инициация / Начало

Приспособимост

 

Свързвана със Слънцето, Брезата е слънчева емблема, и подпомага страстта, енергията, както и растежа. Тази слънчева аналогия се подчертава от факта, че друидите са използвали сухата брезова кора за подпалки. Брезата служи за превъзходен възпламенител и може да запали дори влажна дървесина. Това я прави един от най-ценените дървесни видове по отношение на запалването на огън.

 

И тук можем да видим символичното значение на Брезата по отношение на човека - хората, родени под знака на Брезата или намиращи се под влияние на нейните енергии, чувстват вътрешна потребност да служат на ближните с огън в сърцето. Брезата ни напомня, че дори нашите души да са сломени и обхванати от сковаващ студ, ние винаги можем да запалим огън от искрата на нашата вътрешна страст, която ни води към божественото.

 

...


Другите знаци: ТУК


...





Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2721750
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953